Sfaturi in alegerea sutienului potrivit (A doua parte)

Acest articol reprezinta continuarea micului nostru ghid realizat pentru a va ajuta sa faci o alegere in cunostinta de cauza si sa alegi sutienul perfect dupa formele si nevoile tale. Citeste prima parte aici.


Proba sutienului


Pentru inceput, exista doua probe pe care sutienul trebuie sa le treaca pentru a trece casa de marcat si a ajunge la fata de imparat. Mai intai, trebuie sa iti pui sutienul, sa-l inchizi la spate la cea mai lejera copca, sa te apleci usor si sa ridici fiecare san, pentru ca apoi sa ii lasi sa cada in cupele sutienului.

Daca ti se potriveste ca marime afli dupa ce, stand dreapta si uitandu-te spre sanii tai, nu intrezaresti vreun spatiu sub banda de sub sani. Daca acest lucru se intampla, inseamna ca sutienul ales este cel putin cu un numar prea mare. Spun numar pentru ca problema in cazul acesta nu este in dimensiunea cupei sutienului, ci in circumferinta toracelui ce da numarul sutienului. De exemplu, daca ai incercat un sutien 38 A, vei avea nevoie de 36 A.

Odata acest aspect clarificat, urmeaza testul cupei. Plaseaza-ti degetele pe marginile sutienului si verifica daca sub sarma lenjeriei, se revarsa sau este presat tesut mamar. Daca raspunzi afirmativ, atunci cupa nu este suficient de mare. De exemplu, incearca in loc de 36 A, marimea sutienului 36 B.

Acum ca numarul si cupa sunt corect alese, putem trece la urmatorul test. Ajusteaza bretelele sutienului, astfel incat, uitandu-te lateral in oglinda, sa observi o linie fluida, estetica intre baza gatului si sfarc. Daca esti multumita de aspectul estetic, atunci ai facut alegerea corecta pentru tine.


Testul final se refera la banda sutienului de pe spate. Aceasta trebuie sa iti vina perfect, fara a lasa spatii intre piele si lenjerie sau presand prea tare. Cu toate aceastea, in cazul in care porti cateva kilograme in plus, pana si un sutien care iti vine bine va produce mici semne inestetice prin haine. In acest caz, alege un sutien cu o banda mai larga la spate, pentru a ameliora estetic problema.

Exista aspecte legate de sanatate, confort si estetica ce trebuie luate in seama atunci cand doresti sa achizitionezi sutienul potrivit, iar daca acorzi acestui aspect importanta cuvenita, in final vei pleca acasa dupa o sesiune de shopping, simtindu-te mult mai confortabil si multumita.