Sfaturi in alegerea sutienului potrivit (Prima parte)

Cum sa alegi un sutien potrivit nu a fost niciodata mai usor. Acest mic ghid te va ajuta sa faci o alegere in cunostinta de cauza si sa alegi sutienul perfect dupa formele si nevoile tale.


Sutienul a avut o evolutie ametitoare, de la statutul de simpla lenjerie de corp, la un veritabil articol ce evidentiaza natura sexuala a sanilor. Acest lucru poate fi cu usurinta exemplificat prin terminologia folosita de catre branduri ce promoveaza sutienul si lenjeria intima sub slogane ce instiga femeia moderna spre a fi sexy, seducatoare, de o frumusete rapitoare…

Din aceasta pricina, nu este de mirare cat de mult s-a dezvoltat industria lenjeriei intime. In ziua de azi, femeile de pretutindeni au o gama variata de modele de sutiene la dispozitie cand merg la cumparaturi, astfel incat e greu de spus care sunt motivele pentru care multe dintre ele nu aleg un model care le puna in evidenta formele, sa le ofere sustinerea necesara si pe care sa le gaseasca si atragatoare.

Femeile vin in nenumarate forme si marimi, iar sutienele moderne se pliaza pe nevoile pietei. Important este ca fiecare dintre noi sa cunoasca cateva lucruri despre alegerea sutienului potrivit si sa faca o decizie in cunostinta de cauza.

Multe femei nu au grija de sanatatea sanilor si poarta sutiene cu o marime mai mica sau mai mare, ofera prea putina sau prea multa sustinere, modificand aspectul sanului intr-o maniera inestetica sau cauzand probleme de sanatate, afectand tesutul sanilor.

Cate dintre noi nu avem un sertar intreg de lenjerie intima prost aleasa, pe care nu o purtam niciodata pentru ca e ori incomoda, ori inestetica. Noi va oferim un mic ghid in alegerea sutienului potrivit pentru a va scuti de surprize neplacute.

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi un sutien:


  • Masura potrivita (ia-ti masuratorile inainte sa mergi la cumparaturi);
  • Scopul sutienului (daca il cumperi pentru uz zilnic/ ocazie speciala/ rochie fara umeri/ sutien push-up/ sutien pentru alergat/ sutien pentru alaptat/ sutien erotic);
  • Culoarea sutienului (selectia culorii este un aspect foarte umportant, intrucat lenjeria nu trebuie sa fie vizibila prin haine sau sa le dea acestora un aspect inestetic).


Testul sutienului potrivit in magazine:


  • Alege mai multe modele de sutiene, de la mai multe branduri, nu doar in marimea ta teoretica, ci si marimi cu putin mai mici sau mai mari.
  • Scoate sutienele de pe umerase si ajusteaza bretelele la lungimea lor maxima.
  • Probeaza sutienul fara sa te enervezi din pricina ca multe din sutienele care "spuneau" ca sunt pe masura ta, se dovedeste ca au mintit.
  • Acele copci de tip "mos si baba" nu sunt acolo pentru ca tu sa ajustezi sutienul la prindere; rolul lor este ca, pe masura ce sutienul se uzeaza in timp, sa iti ofere aceasi sustinere ca la inceput pe tot parcursul vietii sale. Retine acest aspect data viitoare cand alegi un sutien si prinde-l intotdeauna la capacitatea cea mai larga.

Restul in partea a doua in articolul cu sfaturi in alegerea sutienului potrivit!